Racing wint op het veld van KV (2004)

Voor het eerst in jaren spelen beide Mechelse voetbalploegen weer in dezelfde reeks, namelijk derde klasse A. Op 1 februari 2004 klopt KRCM grote rivaal KV Mechelen met 0-1.

Er zijn 13 000 toeschouwers, een record in derde klasse en meer dan voor een gemiddelde wedstrijd in eerste klasse. Voor thuisploeg KV is het al van in 1988 tegen Anderlecht geleden dat het nog voor een vol huis speelde. Onder de 13 000 aanwezigen zijn er circa 1500 Racingsupporters. Die zijn in stoet van het Oscar Van Kesbeeckstadion naar het stadion van KV getrokken.

Scheidsrechter is Serge Gumienny. Die laatste fluit normaal in eerste klasse, men laat dus niets aan het toeval over.

KRCM speelt met: Mertens, Sluyts, Goevaerts, Janssens, Elsen, Slachmuylders, Deraeve, Scheers, Sleven, Nechelput en Karami. Depree, Fatokun en Smolders vallen in.

De wedstrijd zelf heeft weinig om het lijf en ligt om de haverklap stil door overtredingen. In de tweede helft zorgt Kris Slachmuylders voor de enige treffer van de wedstrijd en houdt zich zo aan zijn eerdere belofte dat hij 10 000 man ging doen zwijgen. Ondanks het feit dat het nog met een man minder komt te staan, na de tweede gele kaart voor Sleven, houdt Racing stand.

Het is de eerste overwinning voor Racing op het veld van KV sinds 1948!

Dolle vreugde bij spelers en supporters

Racing-supporter Carry Goossens is door het dolle heen. Rudi De Mets vertelt daar het volgende over: “Carry was gevraagd met Mark Uytterhoeven bij het begin van de wedstrijd de supporters toe te spreken vanaf de middenstip, maar er was zoveel kabaal van de KV-supporters dat dit niet lukte voor hem. Maar na de overwinning kon hij, gefrustreerd dat hij nog was, zich niet inhouden en liep hij op het terrein naar de spionkop van KV en begon daar van vreugde te springen. Die konden hem wel levend villen en hij is dan onder politiebescherming van het veld gebracht”.

Ook de spelers zijn in extase. Peter Sleven verwoordt het als volgt: “Na het laatste fluitsignaal gingen we allemaal door het lint. Zowel voor de spelers, bestuur als voor de supporters was dit een enorme ontlading. We hebben gefeest tot in de vroege uurtjes”.

De supporterswerkgroep van Racing verkoopt na afloop 230 t-shirts met daarop ‘10 000 kakkers oep ulle bakkes’.

Na die speeldag telt Groen-Wit drie punten meer dan Geel-Rood.

Racing verovert dat seizoen uiteindelijk de negende plaats in het eindklassement met 39 punten. Rivaal KV wordt zevende met 44 punten.

BRONNEN