Kampioen in derde klasse A (1969)

Het seizoen 1968-1969 in derde klasse A wordt een nek-aan-nek race tussen KRCM en het later in provinciale weggezakte Maccabi Antwerpen.

Op de laatste speeldag (27 april 1969) moet Racing thuis winnen tegen Overpelt. Maccabi mag niet winnen op Lyra. Die laatste wedstrijd eindigt uiteindelijk op een gelijkspel (0-0). Grote held is Lyra-keeper Frans Valkenborgh, die prompt naar Racing getransfereerd wordt.

In de wedstrijd tussen KRCM en Overpelt komen de bezoekers op voorsprong. Bönnen maakt op strafschop gelijk. In de tweede komt Racing opnieuw op voorsprong door een Peltse owngoal en neemt Vanherle even later alle twijfel weg. Na affluiten overrompelen de supporters het veld.

Racing behaalt evenveel punten als de Sinjoren (43) maar groen-wit triomfeert door het aantal overwinningen (18 tegen 17). 

De kern van de kampioenenploeg bestaat uit: Schumacher, Joostens, Van Dyck, Smets, Schöning, Van Roy, Snyers, Bönnen, Vanherle, Dens en Piret.

Pikant detail: volgens de krant zijn er onderzoeken naar onregelmatigheden in de competitie. Blijkbaar zou doelman Hermans van Overpelt vóór de match van zijn ploeg tegen Maccabi een geheimzinnige telegram ontvangen hebben. Omkoping?

BRONNEN